HSB Mäklartjänst

HSB slår sig in i ny bransch

HSB är en bostadsförvaltare som har funnit i många år, 100 för att vara exakt, och har ett av sina kontor i Trollhättan. Något annat det kryllar av i Trollhättan är mäklarkontor så därför blev vi föga förvånade när HSB valde att ta steget in i mäklarbranschen och valde Trollhättan som ort för sin flaggskepps-butik. HSB har sedan länge producerat, förvaltat och sålt egna bostäder men aldrig genom egen mäklartjänst, fram tills nu. I maj 2023 öppnade HSB Norra Götaland dörrarna till sin första, alldeles egna, mäklartjänst som genomför trygga bostadsaffärer för alla som vill köpa/sälja/byta boende och vi på Plint fick den stora äran att både designa deras identitet och leda hela projektet från start till mål.

vi hittar hem

Att tilldelas en kreativ frihet och få sätta ett varumärkes identitet from scratch får det verkligen att kittlas lite extra i magen, därför blev vi såklart otroligt hedrade när vi fick uppdraget att designa hela HSB Mäklartjänsts identitet. Med ett så stort kooperativ som HSB i ryggen fanns det vissa regler vi behövde förhålla oss till i skapandet av mäklartjänstens identitet, men tillsammans hittade vi en ljuvlig kombination av HSBs befintliga profil och det nya unika som måste komma med ett nytt varumärke som lanseras i en konkurrenskraftig bransch. En mindre modifiering av logotyp, varianter av färgsättning baserat på befintlig palett och nya strukturer på existerande kommunikationsmaterial har lett till att HSB Mäklartjänst idag äger sin egen grafiska manual, med en väldigt tydlig koppling till moderbolaget HSB.

Förutom att ta fram allt marknadsmaterial som en mäklarbyrå kan behöva, bistod vi med innehåll till både digitalt och analogt tryck, planerade, producerade och genomförde en lanseringskampanj och projektledde en extern webbyrå* som byggde hemsidan utefter våra avancerade detaljer och funktioner. Slutresultatet blev en dynamisk identitet med unika komponenter som tar avstånd från den traditionella mäklarbyrån. Med en enhetlighet från direktutskick, till hemsidan, till externa skärmar på Överby talar HSB Mäklartjänst om att de är här att stanna och att de vet hur man genomför en trygg bostadsaffär.

* hsbmäklartjänst.se är utvecklad via den externa webbyrån Prowebb, specialiserad på integrationer mot fastighetsmäklarsystem – www.prowebb.se

Om HSB Mäklartjänst

HSB har funnits i 100 år och är en bostadsförvaltare som de flesta förmodligen känner till. HSB startades 1923 och bedriver planering, finansiering, byggnation och förvaltning av bostäder över hela landet. 2023, på HSBs 100-årsjubileum, har de nått den enorma milstolpen och blivit Sveriges ledande boendeaktör, men det finns en del av bostadsmarknaden som HSB ännu inte har tagit, förens nu. 2023 blev året då HSB utvecklade sin verksamhet och öppnade porten för HSBs första alldeles egna mäklartjänst.

Med HSB Mäklartjänst (Norra Götaland) så sluter dem cirkeln för deras medlemmar och skapar en helhetslösning för de som äger sitt boende, men HSB Mäklartjänst tar det ytterligare ett steg till och expanderar sin del av verksamheten. Förutom att vara ett givet val för deras medlemmar som vill sälja/byta boende, fungerar de också som en fristående mäklarbyrå och hjälper alla som vill göra en trygg bostadsaffär.

HSB Mäklartjänsts första kontor öppnar upp i Trollhättan tillsammans med fastighetsmäklarna Sofia Adolfsson och Olivia Wilson – två engagerade mäklare med flerårig erfarenhet från några utav Sveriges största mäklarkedjor. Tillsammans med HSBs stora kooperativ i ryggen, hjälper de sina kunder att hitta hem.

Besök HSB Mäklartjänst Norra Götaland här!

Kontakta oss

Vi har alltid en öppen famn för nya kunder så tveka inte på att höra av er. Om det så bara är för en kaffe och prata idéer så finns vi at your service!