Chassis Autonomy

Enabling autonomous mobility through actuation

Startskottet för Chassis Autonomy gick av stapeln 2021 och är idag en Start-Up-verksamhet i Innovatums inkubator här i Trollhättan. Att arbeta med automatisering och effektivisering av fordon är stort just nu, men Chassis Autonomy har tagit det till en helt ny nivå. De håller på att utveckla världens första fail-operational steering system som både adderar och multiplicerar säkerhetsaspekten i förarlösa, helautomatiska, fordon.

För att få ut deras budskap till omvärlden, behövde Chassis Autonomy en identitet som speglade deras innovativa affärsidé. Vi benade ut syftet med verksamheten, la på grundarnas ambitioner och tillsammans landade vi i en identitet som inte bara stämmer överens med deras kärna av verksamheten, den bär också varumärkets framtidsvisioner och är hållbar över tid. Logotypens symbol består av två former som skapar ett C och ett A och formar tillsammans en illustration av en bil. Deras identitetsfärg blev en blå ton som symboliserar lugn och trygghet, samtidigt som nyansen av den blå sticker ut och visar höjder på produktivitet och modernitet. Typsnittet lägger betoning på Chassis som med sina rundade hörn som matchar symbolen. Slår vi ihop dessa komponenter har vi en identitet som andas fart, trygghet och innovation – precis det som deras affärsidé bygger på.

Vi har även producerat två filmer för Chassis Autonomy – en företagsfilm där vi dyker ner i grundarnas historier och bakgrunden till Chassis Autonomy, och en produktfilm där vi går djupare in i deras första produkt – CS1.

Om Chassis Autonomy

Chassis Autonomy är grundat av svenska Peter Johansson och brittiska Thomas Li som båda har gedigna bakgrunder inom teknikutveckling och bilindustrin. Både Peter och Thomas har arbetat inom racing-världen men på olika sätt – Peter som racerförare och Thomas som ingenjör inom Formel 1. De två teknikingenjörerna träffades 2019 när de arbetade på samma projekt på ett annat utvecklingsbolag. De fann snabbt varandra och när projektet var slutfört slog de ihop sina kloka huvuden, identifierade ett glapp i marknaden och startade Chassis Autonomy 2021. Sedan dess har det gått fort. Idag sitter de på flertalet patenter på deras produktutveckling och den nya standarden för helsäkrade, förarlösa automatiska fordon står runt hörnet. I slutet av 2022 blev Chassis Autonomy 1 av 5 verksamheter i Sverige som fick ett mångmiljonbelopp i bidrag från Europeiska Innovationskansliet (EIC) och i januari 2023 kammade de dessutom hem priset för Årets Start-Up på Näringslivsgalan i Trollhättan.

Besök Chassis Autonomy här!

Kontakta oss

Vi har alltid en öppen famn för nya kunder så tveka inte på att höra av er. Om det så bara är för en kaffe och prata idéer så finns vi at your service!