Sentient

THE AUTONOMOUS FUTURE

Sentient, tillverkare av produkter för styrning- och rörelsekontroll i fordon, kom till oss med behovet av en ny logotyp som inkluderade plustecknet i namnet. Plusset sitter på alla deras lösningar och tekniker och blir därför en ganska relevant del att involvera i deras identitet. I samband med att vi uppdaterade deras logotyp, passade vi på att renovera hela Sentients visuella utseende. Den orangea färgen behöll vi från det förflutna, men adderade en bredare skala av blåa toner som gav hela identiteten ett lyft. Den blåa färgen symboliserar många känslor, bland annat säkerhet och produktivitet, och det är precis där emellan vi hittar Sentient.

Den visuella identiteten mynnade ut i en komplett grafisk manual som ger riktlinjer för hur logotypen, färgerna, symbolerna och typsnitten ska användas. När man arbetar inom tech-industrin är det svårt att förklara sina produkter med ord, därför utvecklar vi även kontinuerligt piktogram som med illustrationer beskriver deras produkter på ett pedagogiskt och enkelt sätt. Förutom det grafiska, fotade vi nya bilder för Sentient och skapade ett bildmanér för att säkerställa att relevansen i materialet alltid hålls. Slutligen gav vi deras digitala och analoga avtryck en uppdatering och tog fram mallar för hemsida, sociala kanaler och OOH-marknadsföring. Vi känner i alla fall att resultatet blev himla bra och det faktum att Sentient fortsätter återkomma med uppdrag bekräftar nog den känslan.

Om Sentient

Sentient grundades 2009 av en grupp ingenjörer specialiserade på säkerheten i fordon under rörelse. Efter flera år av arbete inom industrin för självgående fordon och akademisk research, vill Sentient revolutionera det konceptuella tänkandet bakom styrning- och rörelsekontroll i fordon. 2013 lanserades deras första produkt – S+ Blueprint Steering, som har sedan dess använts av kunder som föredrar en hög nivå av styrkomfort, kontroll och pålitlighet. Dessutom spelar S+ Blueprint Steering en ledande roll i den välkända reklamfilmen ”The Epic Split” där Jean Claud van Damme spelar huvudrollen (se här).

Besök Sentient här!

Kontakta oss

Vi har alltid en öppen famn för nya kunder så tveka inte på att höra av er. Om det så bara är för en kaffe och prata idéer så finns vi at your service!