DaVinci HyperCar

REALISING DREAMS AS A LIBERATING ACT

En kär gammal kund till Plint, Eduard Gray, kontaktade oss och hade återigen ritat upp ett supercoolt, elektriskt fordon som behövde en tidskapsel – en film som fångar upp detaljer under tiden fordonet byggs. Förra gången var det en elektrisk motorcykel som skulle dokumenteras, denna gång var den en sportbil. En sportbil med avancerade tekniker, rena linjer och en identitet som andades lyx. Förutom att denna bil hade ambitionen att vända blickarna på stan, så skulle den också symbolisera något viktigt och hjärtligt. Den skulle symbolisera att drömmar varken är osannolika eller omöjliga, att drömmar ger oss kraft och att förverkligandet av drömmar kan få hela ens liv att ta en ny riktning, dit ditt syfte blir tydligare än någonsin. Den känslan fick vi uppdrag att fånga och lyfta upp i ljuset.

PRODUCERAD I EN DESIGNMECKA

Eduard Gray driver The Design Forge i Vänersborg och är en otroligt skicklig designer när det kommer till unika objekt som kräver avancerat hantverk och teknologi. För ett tag sedan så fick Eduard en förfrågan om att designa något spektakulärt. En idé som hans amerikanska kompanjon Shervin Pishevar hade målat upp i sitt fantasifulla sinne. Eduard är inte den som avstår utmaningar så några minuter senare så var idén om att skapa HyperCar – en världsunik, helelektrisk sportbil, i full gång.

Snabbspola framåt några månader, och oändligt många timmar av svetsning, slipning och finjustering senare, står nu DaVincis första HyperCar redo för lansering. Med bakljus som mekaniskt förs bakåt i vindens riktning, med dörrar som öppnas vertikalt och med tydligt medvetna val av allt från muttrar till knappar på instrumentbrädan. Shervin Pishevar har förmodligen förverkligat många av sina drömmar under hans karriär, men HyperCar kom att bli den drömmen som förändrade allt. Den vision som blev verklighet och rubbade hela hans perspektiv på livet. Att vi på Plint fick äran att uppleva och dokumentera hela denna resa – både den fysiska och den psykiska, är en upplevelse vi sent kommer att glömma.

DaVinci HyperCar - Reklamfilm

Spela videoklipp

Om DaVinci Electric Motors x The Design Forge

DaVinci HyperCar är producerad genom ett samarbete mellan Shervin Pishevar, DaVinci Electric Motors, och Eduard Gray, The Design Forge. Eduard är en erfaren grafisk designer och visionär, och Shervin är en framgångsrik affärsman och investerare med stora idéer. Tillsammans bildar de ett team som är ostoppbara när det kommer till att förverkliga vad som kan uppfattas som alldeles för stora drömmar och komplexa idéer. Samarbetet mellan DaVinci och The Design Forge är relativt nytt men hittills har de hunnit med två större produktioner av elektriska fordon som du inte ser någon annanstans på marknaden. Och förmodligen inte heller kommer att se någon annanstans. Det finns en charm i konceptet att tillverka världsunika objekt som sedan säljs/doneras när nästa idé hamnar på planeringsbordet och passionen för just det konceptet är det som Gray och Pishevar har gemensamt. De vill visa att det går att förverkliga drömmar, det krävs bara engagemang och tid. DaVinci x The Design Forge är byggt på drömmar men lever på förverkligandet.

Kontakta oss

Vi har alltid en öppen famn för nya kunder så tveka inte på att höra av er. Om det så bara är för en kaffe och prata idéer så finns vi at your service!