NEVS

Innanför Nevs väggar

NEVS har varit Trollhättans stolthet och teknikens mecka sedan de förvärvade Saabs tillgångar 2012. På NEVS har flera hundra otroligt kompetenta ingenjörer, både nationella och internationella, samlats och utvecklat avancerade tekniker för elfordon – det vet vi, men vad som egentligen har åstadkommits innanför väggarna har allmänheten inte fått ta del av. Åtminstone inte allt. Ett av dessa superhemliga projekt som producerats bakom stängda dörrar har vi på Plint haft förmånen att se på väldigt nära håll. Våren 2020 fick vi en förfrågan från en utvecklingschef på NEVS att följa och dokumentera ett unikt projekt – en supersportbil vid namn Emily.

Syfte med Emily var att bygga en bil som visade fördelarna med att använda ”in-wheel” motorteknik och det skulle vara en bil byggd from scratch. Projektet inleddes december 2019 och tio månader senare kördes en komplett bil ut på testbanan. En bil före sin tid, med avancerade funktioner och en dynamisk design som vi aldrig tidigare skådat.

Uncovering: The Emily Project

Sedan dess har hela projektet varit hemligstämplat men idag, tre år senare, får vi äntligen dela med oss utav de material vi tog fram under projektets gång. Vi har exklusivt dokumenterat hela bilens produktion – från ritbord till provkörning där varje liten detalj är genomtänkt och noga utvald. Vi har filmat, fotat och skapat en instruktionsbok (kommer snart) som beskriver hur Emily är byggd på NEVS arv, erfarenhet och kompetens, och är den ultimata kombinationen av traditionellt hantverk och modern 3D-printing. Emily är konceptbilen som med ett dedikerat team av duktiga ingenjörer blev ett fullt funktionellt testfordon.

Nedan ser ni vår dokumentation från detta spektakulära projekt, indelat i kapitel för att ni ska få en så lik upplevelse som vi fick. Tack NEVS för att vi fick äran att följa detta projekt. Ett projekt vi kommer beskriva som ett av de häftigaste vi har upplevt och använda som referenscase i många år framöver.

Chapter 1 - Designing Emily

Chapter 2 - Developing Emily

Chapter 3 - Driving Emily

Kontakta oss

Vi har alltid en öppen famn för nya kunder så tveka inte på att höra av er. Om det så bara är för en kaffe och prata idéer så finns vi at your service!