Sentient

visuell identitet

the autonomous future

Sentient, tillverkare av produkter för styrning- och rörelsekontroll i fordon, kom till oss med behovet av en ny logotyp som inkluderade plustecknet i namnet. Plusset sitter på alla deras lösningar och tekniker och blir därför en ganska relevant del att involvera i deras identitet. I samband med att vi uppdaterade deras logotyp, passade vi på att renovera hela Sentients visuella utseende. Den orangea färgen behöll vi från det förflutna, men adderade en bredare skala av blåa toner som gav hela identiteten ett lyft. Den blåa färgen symboliserar många känslor, bland annat säkerhet och produktivitet. Och det är precis där emellan vi hittar Sentient.

Den visuella identiteten mynnade ut i en komplett grafisk manual som ger riktlinjer för hur logotypen, färgerna, symbolerna och typsnitten ska användas. När man arbetar inom tech-industrin är det svårt att förklara sina produkter med ord, därför utvecklar vi även kontinuerligt piktogram som med illustrationer beskriver deras produkter på ett pedagogiskt och enkelt sätt. Förutom det grafiska, fotade vi nya bilder för Sentient och skapade ett bildmanér för att säkerställa att relevansen i materialet alltid hålls.. Slutligen gav vi deras digitala och analoga avtryck en uppdatering och tog fram mallar för hemsida, sociala kanaler och OOH-marknadsföring. Vi känner i alla fall att resultatet blev himla bra och det faktumet att Sentient fortsätter återkomma med uppdrag bekräftar nog den känsla.

Om Sentient

Sentient grundades 2009 av en grupp ingenjörer specialiserade på fordonsaktiv säkerhet. Med flera års erfarenhet inom industrin för självgående fordon och akademisk research, vill Sentient revolutionera det konceptuella tänkandet bakom styrning- och rörelsekontroll i fordon. 2013 lanserades deras första produkt – S+ Blueprint Steering, och har sedan dess används av kunder som njuter av en hög nivå av styrkomfort, kontroll och pålitlighet. Dessutom spelar S+ Blueprint Steering en ledande roll i den välkända reklamfilmen ”The Epic Split” med Jean Claud van Damme i huvudrollen.

Besök Sentient här!